Foto: DELFI Aculiecinieks
Ogres novada Lauberes pagastā, iespējams, cigarešu izraisītā ugunsgrēkā ceturtdien gājuši bojā divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsdzēsēji ap pulksten 22:52 saņēma izsaukumu uz notikuma vietu, kur dega dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, vienstāvu guļbūves dzīvojamā māja jau dega visā platībā un jumts bija daļēji iebrucis.

Notikuma vietā ugunsdzēsēji atrada divus bojāgājušos – vīrieti un sievieti. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga smēķēšana.

Ceturtdien glābēji Bauskas novada Ceraukstes pagastā saņēma informāciju, ka upē ledū ir ielūzis suns. Kad glābēji ieradās notikuma vietā, iedzīvotāji jau paši saviem spēkiem bija suni nogādājuši krastā, ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja suni uz nestuvēm nogādāt līdz mājām.

VUGD atgādina, ka ledus kārta uz ūdenstilpnēm vēl ir plāna, tāpēc aicina suņu īpašniekus savus mīluļus nelaist brīvi skraidīt, ja tuvumā ir ūdenstilpne. Ja notikusi nelaime un suns ielūzis ledū, suņu īpašniekiem ir jāzvana uz 112 un nekādā gadījumā nevajadzētu pašiem doties suni glābt, jo plānais ledus cilvēka svaru var neizturēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!