Trešdienas rītā ugunsgrēkā Rēzeknes novada Ozolainē, Losi sādžā, gājusi bojā piecus līdz sešus gadus veca meitenīte.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inese Veisa, meitenītes vecāki paguvuši izglābties, bet bērns gājis bojā. Šis ir trešais bērniņš, kurš šogad gājis bojā ugunsnelaimē.

Ugunsgrēks vienstāva dzīvojamā mājā trešdienas rītā izcēlies plkst.4.51. Kopējā degšanas platība bijusi 100 kvadrātmetri. Ugunsgrēks lokalizēts plkst.5.40, bet joprojām nav likvidēts pilnībā.

Ozolaines pagasta bāriņtiesas priekšsēdētāja Daina Bule pastāstīja, ka bojā gājusī meitenīte augusi daudzbērnu ģimenē. Bez meitenītes ģimenē aug vēl divi pirmsskolas un divi skolas vecuma bērni.

Ģimene dzīvojusi trūcīgi un pastāvīgi bijusi sociālo dienestu redzeslokā. Tai arī regulāri sniegta palīdzība - bērniem apmaksātas brīvpusdienas, palīdzēts sagādāt apģērbu un sagatavoties skolai.

Bērnu tēvs, lai arī ir redzes invalīds, piepelnījies gadījuma darbos, māte ilgāku laiku atradusies bērnu kopšanas atvaļinājumā. Diemžēl arī alkohola lietošana šajā ģimenē nav bijusi sveša, atzina bāriņtiesas priekšsēdētāja.

Pēc aculiecinieku stāstītā, brīdī, kad izcēlies ugunsgrēks, bērni ciemojušies pie vīramātes. Glābjoties no uguns liesmām, visi izskrējuši pagalmā. Meitenīte atcerējusies, ka aizmirsusi zābaciņus, ieskrējusi degošajā mājā un ārā vairs tā arī nav iznākusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!