Foto: Pixabay

Aizvadītajā naktī dzīvojamās mājas ugunsgrēkā Rēzeknes novadā gājis bojā vīrietis, pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz Dricānu pagastu ugunsdzēsēji saņēma plkst.0.47. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka liesmas 30 kvadrātmetru platībā pārņēmušas vienstāva dzīvojamo ēku. Degošajā mājā tika atrastas 57 gadus veca vīrieša mirstīgās atliekas. Iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls varētu būt neuzmanīga apiešanās ar uguni, taču precīzus notikušā apstākļus skaidros policija.

Pāvilostas novada Vērgales pagastā vakar ap plkst.21 ugunsgrēks izcēlās kādā vienstāva vasarnīcā. Liesmas plosījās 50 kvadrātmetru platībā. Kamēr uz notikuma vietu steidzās ugunsdzēsēji, vasarnīcā esošais apmēram 50 gadus vecais vīrietis pats centās apdzēst liesmas. To darot, viņš guva rokas apdegumus. Pēc notikušā cietušais tika nogādāts slimnīcā.

Kā informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga, cietušais 1954.gadā dzimušais vīrietis ievietots slimnīcas reanimācijas nodaļā. Iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls varētu būt bojāta krāsns.

"Sākoties aukstajam laikam un līdz ar to apkures sezonai, policija aicina iedzīvotājus neaizmirst par ugunsdrošības pasākumiem, lai pasargātu sevi un savus tuviniekus," piebilda Šteinberga.

Savukārt Talsu novada Ģibuļu pagastā VUGD darbinieki vakar vakarā no dīķa izcēla aptuveni 65 gadus veca vīrieša līķi.

Kā liecina operatīvā informācija, aizvadītajā diennaktī, laikā no 6.oktobra plkst.6.30 līdz 7.oktobra plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 36 izsaukumus - dzēsts 21 ugunsgrēks, veikti astoņi glābšanas darbi, bet septiņi izsaukumi izrādījušies maldinoši. Ugunsgrēkos gājis bojā viens cilvēks, bet vēl viens cietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!