Foto: LETA
Piektdienas rītā ugunsgrēkā Zilupē gājusi bojā sieviete, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 7:19 VUGD saņēma izsaukumu uz Zilupi, Tirgus laukumu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka dzīvojamā māja deg 30 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika lokalizēts 7:58, bet no degošās mājas ugunsdzēsēji iznesa sievieti, kuru glābt vairs neizdevās.

Ceturtdien pēcpusdienā saņemta informācija, ka Rīgā, Daugavgrīvas šosejā deg garāža. Ugunsdzēsēji ierodoties konstatēja, ka garāžā deg sadzīves mantas. Ugunsgrēkā cieta aptuveni 52 gadus vecs vīrietis, kurš saindējās ar degšanas produktiem un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Carnikavas novada Gauju, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka divstāvu koka dzīvojamai mājai deg otrais stāvs un jumts.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti arī trīs kūlas ugunsgrēki. No tiem lielākais izcēlās Rīgā, Maskavas ielā, kur kūla dega 900 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega divas vieglās automašīnas, dārza māja, malkas šķūnis, saimniecības ēka un pieturas nojume, pastkastīte, elektrības vadi, atkritumi, sodrēji divu māju dūmvados.

Divas reizes glābēji steidzās palīgā dzīvniekiem. No kokiem nocelti divi kaķi – Liepājā un Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!