Foto: DELFI Aculiecinieks
Ugunsgrēks, kas sestdien izcēlās Rīgas tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" jau ir nodzēsts, portālam "Delfi" apliecināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere. Ugunsdzēsēji un policija gan vēl notikuma vietu nav atstājuši.

Jau vēstīts, ka no tirdzniecības centra ir evakuēti cilvēki, viens no apsargiem saindējies ar dūmiem un nogādāts slimnīcā.


Ugunsdzēsēji informāciju ar ugunsgrēku saņēma ap pulksten 12.34. Lielveikala sestajā stāvā esošajā skaistumkopšanas salonā bija nostrādājusi signalizācija un ieslēgusies dzēšanas sistēma. Taču ugunsgrēks konstatēts arī ēkas bēniņos. Ap pulksten 14 VUGD izdevās ugunsgrēku lokalizēt.

Ugunsgrēks veikala telpās plosījās 20 kvadrātmetru platībā, bet bēniņos 25 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā strādāja piecas ugunsdzēsības autocisternas, divas autokāpnes un viens autopacēlājs.

Tirdzniecības centra pārstāve Ieva Stūre portālam "Delfi" norādīja, ka negadījumā nav cietuši apmeklētāji vai veikalu darbinieki, taču SIA "Grifs AG" apsargiem, kurš saindējies ar dūmiem, veselībai briesmas nedraud.

Negadījuma iemesli šobrīd tiek noskaidroti. Tirdzniecības centrs ir slēgts, bet tiks setsdien atvērts pulksten 17.

Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūstiet par 'DELFI Aculiecinieka' autoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!