Foto: VID
Muitnieki pagājušajā piektdienā Grebņevas robežpunktā noķēruši lielāko līdz šim uz robežas aizturēto hašiša kravu – aptuveni 80 kilogramus narkotiku 400 000 eiro vērtībā, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Pagājušās piektdienas vakarā VID darbinieki Grebņevas muitas kontroles punktā apturēja "Audi" markas auto ar Krievijas numura zīmēm, kuru vadīja 1977.gadā dzimis Krievijas pilsonis Mikhails B.

Muitas kontrolē automašīnā tika atklāts speciāli izveidots slēpnis - dubultā siena aiz auto aizmugurējā sēdekļa, bet tajā - 152 ar brūnu līmlenti aprīti iepakojumi. Atverot iepakojumus, VID darbinieki konstatēja, ka tajos atrodas 781 sapresētas augu masas brikete brūnā krāsā ar specifisku smaržu un logo "Black gold". Veicot atrastās vielas narkotiku eksprestestu, apstiprinājās, ka atrastā viela satur hašišu. Izņemtās vielas kopējais svars ir aptuveni 80 kilogrami.


Nākamajā dienā par šo faktu VID Muitas kriminālpārvaldē tika ierosināts kriminālprocess par preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošana pāri Latvijas robežai. Atrastā viela nosūtīta Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldei ekspertīzes veikšanai, un tajā pašā dienā saņemtā eksperta atbilde apliecināja, ka izņemtā viela ir hašišs.

2011.gada 3.septembrī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa apmierināja VID Muitas kriminālpārvaldes izmeklētāja lūgumu un piemēroja auto vadītājam Mikhailam B. drošības līdzekli – apcietinājumu.

VID norāda, ka šī ir lielākā uz Latvijas muitas robežas aizturētā hašiša krava Latvijas tiesībaizsardzības iestāžu vēsturē. VID Muitas kriminālpārvaldes speciālisti lēš, ka atrastā hašiša vērtība "melnajā" tirgū ir aptuveni 400 000 eiro jeb apmēram 281 tūkstotis latu (5000 eiro jeb 3 514 lati par kilogramu).

Plašāka informācija šobrīd izmeklēšanas interesēs netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!