Pie Finansu ministrijas pirmdienas rītā kāds vīrietis alkohola reibumā uzbrucis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) finansu policijas inspektoram.
Uzbrucējs aizturēts un ievietots policijas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Zvīdre pastāstīja, ka aizdomās turamais aizturēts par sīko huligānismu un, iespējams, jau pirmdien no izolatora tiks izlaists.

Finansu policijā BNS noskaidroja, ka uzbrucējs inspektoram iesitis ar nūjai līdzīgu priekšmetu. Netālu bijuši arī citi policisti, tādēļ uzbrucējs uzreiz aizturēts.

Cietušais pēc uzbrukuma nogādāts slimnīcā, kur viņam sniegta medicīniskā palīdzība. Šobrīd cietušajam tiek veiktas ekspertīzes, lai varētu noteikt miesas bojājumu smaguma pakāpi. Pēc ekspertīžu veikšanas policists varēšot doties mājās, tomēr kādu laiku nevarēs strādāt.

Pagaidām par notikušo nav izvirzītas konkrētas versijas. Tiek pieļauts, ka uzbrukums noticis policista darba dēļ, taču netiek izslēgtas arī citas versijas.

Pēdējo mēnešu laikā šis ir trešais gadījums, kad uzbrukts vai draudēts VID struktūras darbiniekam. 23.septembrī trepju telpā bruņoti noziedznieki uzbruka finansu policijas inspektoram Helmūtam Skujam, bet 26.novembrī policijā pēc palīdzības vērsusies kāda Valsts ieņēmumu dienesta darbiniece, kurai divas reizes telefoniski draudēts ar sērskābes uzliešanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!