Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītās nedēļas nogalē kāda sieviete Jēkabpils novadā par nepatiesu ziņojumu par it kā vardarbīgu kaimiņu tikusi pie 35 eiro soda, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Piektdien, 13. maijā, Jēkabpils iecirknī tika saņemta informācija, ka Jēkabpils novada Asares pagastā kādā dzīvesvietā vīrietis ir fiziski vardarbīgs pret sievieti. Ierodoties norādītajā adresē policisti konstatēja, ka alkohola koplietošanas laikā kaimiņš uzlējis alu sievietei, neviens viņu nav fiziski iespaidojis un miesas bojājumi nav nodarīti.

Ņemot vērā, ka policija tika izsaukta nepamatoti, likumsargi sāka administratīvā pārkāpuma procesu, un sievietei piemērots naudas sods 35 eiro.

Policija atkārtoti atgādina, ka nepamatota speciālo dienestu izsaukšana kavē sabiedriskās kārtības nodrošināšanu, likumpārkāpumu novēršanu un palīdzības sniegšanu personām, kuras nokļuvušas ārkārtējā situācijā. Iespējams, brīdī, kad operatīvie dienesti dodas uz šādiem viltus izsaukumiem, cituviet cilvēkiem ir apdraudējums veselībai un dzīvībai, un palīdzības kavēšanās var būt pat letāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!