Prokuratūra uzrādījusi apsūdzību diviem aizdomās par Latvijā dzīvojošā ASV misionāra slepkavību aizturētajiem vīriešiem.
Nacionālo bruņoto spēku (NBS) obligātā militārā dienesta karavīrs, 1985.gadā dzimušais Kārlis un bezdarbnieks, 1982.gadā dzimušais Ingus tiek apsūdzēti pēc Krimināllikuma 117.panta 6.punkta par slepkavību, kas izdarīta laupīšanas nolūkā, informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Vītoliņa.

Par šo noziegumu var piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem.

Abi apsūdzētie atrodas apcietinājumā.

27.oktobrī Kārlis, atrodoties patvaļīgā prombūtnē no dienesta vietas, iepazinās ar Ingu un nolēma aplaupīt ASV misionāru, kuru iepriekš pazina. Abi jaunieši, izmantojot misionāra uzticību, iekļuva viņa dzīvoklī, sasēja saimnieku un pieprasīja atdot 1000 latus un citas vērtīgas lietas. Noskaidrots, ka vīrieši nolaupījuši naudu, divus portatīvos datorus un citas mantas.

Tiesu medicīnas ekspertīze noskaidrojusi, ka ASV misionāra nāves iemesls bija nožņaugšana, bet nazis sirds rajonā iedurts jau mirušā ķermenī.

Likumsargu informācija liecina, ka Kārlis iepriekš bijis pazīstams ar nogalināto vīrieti, kurš jaunietim bija aizdevis arī naudu.

Jauniešus aizturēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Militārās izlūkošanas un drošības dienesta darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!