Prokuratūra uzrādījusi galīgo apsūdzību par Privatizācijas aģentūras (PA) darbinieces Ilonas Skadiņas slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos viņas bijušajai kolēģei Astrīdai Svipstai.
Viņa apsūdzēta arī par komerciālo uzpirkšanu, kas izdarīta atkārtoti un lielā apjomā. Prokurors Ivars Krauze tiesai skaidroja, ka Svipsta mēģinājusi uzpirkt augstu amatpersonu, taču atturējās precizēt, kas tā par personu.

Rīgas apgabaltiesā tiesas sēdē par drošības līdzekļa pagarināšanu Krauze arī vēstīja, ka ceturtdien cietusī šajā lietā - Skadiņas meita - beigusi iepazīšanos ar lietas materiāliem.

Tiesa piektdien nolēma atstāt spēkā iepriekšējo tiesas lēmumu Svipstu atstāt apcietinājumā līdz 18.maijam. Līdz šim datumam prokurori cer uzsākt Svipstas iepazīstināšanu ar lietas materiāliem. Šajā procesa stadijā prokuroriem vairs nebūs jāvēršas tiesā ar lūgumiem par apcietinājuma termiņa pagarināšanu.

Svispsta tiesā noliedza savu vainu un sacīja, ka prokurori tā arī nav pierādījuši viņas mantkārību, kas minēta kā motīvs slepkavībai.

"Man nav ne mājas, ne vasarnīcas. Kāpēc man būtu jānogalina cilvēks, ar kuru kopā apceļota puspasaule?" retoriski jautāja Svipsta.

Jau ziņots, ka iepriekš Svipsta bija apsūdzēta PA darbinieces Skadiņas slepkavības pasūtīšanā aizpērn februārī. Uz aizdomu pamata par Skadiņas slepkavību aizturēti arī divi jaunieši. Pēc slepkavības, veicot kratīšanu PA, policija Skadiņas seifā atrada daudz naudas un citus neizskaidrojamus priekšmetus, piemēram, vairākus kurpju pārus.

Presē arī izskanēja informācija, kuru paudis deputāts Guntars Krasts, ka Skadiņas seifā atrasti kukuļdevēju un kukuļņēmēju politiķu saraksti, kas vēlāk prokuratūrā pazuduši, taču prokuratūra pēc pārbaudes šīs ziņas atzina par nepatiesām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!