Otrdien Tukuma rajona tiesa par vairākās ļaunprātīgām dedzināšanām un zādzībām apsūdzētajiem Andrim Ziemelim un Dainim Solockim piesprieda attiecīgi sešus un piecus gadus ieslodzījumā.
Piespriestie sodi ir nedaudz vieglāki par prokurora prasītajiem, jo viņš lūdza Ziemeli aiz restēm ieslodzīt uz septiņiem gadiem un piemērot mantas konfiskāciju, savukārt Salocki sodīt ar sešiem gadiem cietumā. Pats apsūdzētais Salockis gan pēdējā vārdā tiesu aicināja piemērot viņam nosacītu sodu, lai būtu iespējams strādāt un nopelnīt līdzekļus cietušo prasītajām kompensācijām.

Tiesa arī nolēmusi apmierināt cietušo civilprasības teju 17 tūkstošu latu apmērā. Lielākā daļa no šīs summas - 11 408 lati - pienāktos Valgundes novada domei, kurai piederošo īpašumu apsūdzētie pagājušajā vasarā nodedzinājuši.

Abu jauno cilvēku «kontā» ir ne tikai dedzināšanas, kas pagājušajā vasarā satrauca Valgundes iedzīvotājus. Jaunākais tiesājamais no kāda neaizslēgta dzīvokļa Valgundē nozadzis televizoru, radioaparātu un divus mobilos telefonus, savukārt Ziemelis piesavinājies viņam uzticēto portatīvo datoru, ko vēlāk Jelgavā pārdevis un naudu iztērējis savām vajadzībām. Bez sirdsapziņas pārmetumiem viņš arī no Solocka nopircis zagtu tālruni, ko pēc tam notirgojis kādam jelgavniekam. Tiesājamie agrāk ne reizi vien atbildējuši likuma priekšā, turklāt Ziemelis minētos noziegumus izdarījis nosacīta soda izciešanas laikā.

Tiesājamie apcietinājumā atradās kopš pagājušās vasaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!