Valmierā 7.decembra naktī, sašaujot automašīnas riepu, aizturēts 1990.gadā dzimis Sedas iedzīvotājs, kurš alkohola reibumā vadījis automašīnu "Audi" bez valsts reģistrācijas numura zīmēm un, bēgot no Ceļu policijas, sabojājis trīs automašīnas, informēja Valmieras rajona Policijas pārvaldes (Valmieras RPP) priekšnieka palīdze Dace Jukāma.
Plkst.1 Ceļu policijas ekipāžas uzmanību piesaistīja automašīna "Audi", kas brauca pa Beātes ielu bez automašīnas reģistrācijas numura zīmēm.

Policijas darbinieki lūdza autovadītāju apstāties, bet vīrietis nereaģēja. Tā vietā savu braucamo viņš iestūrēja trafaretā Ceļu policijas dienesta automašīnā "Hyundai" un pēc sadursmes neapstājās. Turpinot kustību, "Audi" vadītājs ietriecās arī otrā policijas dienesta automašīnā "Ford".

Pēc abām sadursmēm vīrietis nereaģēja uz policijas darbinieka raidītajiem brīdinājuma šāvieniem un, turpinot bēgšanu, ietriecās ceļa malā stāvošā automašīnā "Mitsubishi".

Tā kā vadītājs turpināja bēgt, brīdinājuma šāvienus izdarīja arī otrs policijas darbinieks, pēc kā tika raidīts mērķtiecīgs šāviens automašīnas riepā. Rezultātā automašīna tika apturēta un tās vadītājs aizturēts.

Noskaidrots, ka vīrietis pie auto stūres sēdies bez transporta līdzekļa vadīšanas tiesībām un viņa organismā konstatētas 0,3 promiles alkohola.

Kā pastāstīja Jukāma, šajā incidentā neviens nav cietis un policijas automašīnām nopietni bojājumi nav nodarīti. Pašlaik notiek lietas materiālu pārbaude, un tuvākajā laikā tiks sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!