Foto: Shutterstock
Otrdien pusdienlaikā Valmierā aizturēts kāds 1991. gadā dzimis motocikla vadītājs, kurš pārvietojies ar motociklu bez vadītāja apliecības, bēdzis no policijas un izrādījis fizisku pretošanos, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

7. aprīlī policijā saņemta informācija par to, ka Valmierā kāds vīrietis ar motociklu braukā pa Sajūtu takas parka teritoriju. Izbraucot policijas norīkojumam, minētais motociklists pamanīts uz gājēju tilta Valmierā.

Kad policija viņa vadīto motociklu apturējusi, vīrietis sācis bēgt kājām un ielecis Gaujā, tādējādi cenšoties aizmukt no policista. Tomēr vīrietim tas nav izdevies, un policists šo vīrieti sagaidījis otrā upes krastā.

Pie aizturēšanas motocikla vadītājs izrādījis fizisku pretošanos, nav pakļāvies policista likumīgai prasībai pārtraukt likumpārkāpumu, kā arī vērsis fizisku spēku pret amatpersonu.

Vīrietis aizturēts un nogādāts medicīnas iestādē narkotisko un psihotropo vielu lietošanas fakta pārbaudei.

Policijā informē, ka vīrietis vadījis motociklu bez valsts reģistrācijas numura zīmēm, bez aizsargķiveres, kā arī bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tāpat vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem.

Šobrīd motocikla vadītājam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols un tiks lemts par kriminālprocesa sākšanu.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri nepalika vienaldzīgi un, redzot likuma pārkāpēju, nekavējoties ziņoja policijai.

Tāpat Valsts policija aicina iedzīvotājus būt prātīgiem un ievērot ceļu satiksmes noteikumus, atgādinot, bezatbildīga rīcība var apdraudēt ne tikai savu, bet arī apkārtējo cilvēku drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!