Valmierā trešdien īsi pēc plkst.9 pie a/s "Valmieras stikla šķiedra" kādai vieglajai automašīnai uzgāzās treileris. Tas esot apgāzies starp a/s "Valmieras stikla šķiedra" administrācijas ēku un kafejnīcu "Vitrium" kādas autopārvadājumu firmas DAF automašīnai, āķējoties pie ar izejvielām piekrauta treilera.
Treileris uzgāzies uz blakus stāvošās vieglās automašīnas "Volkswagen Golf". "Par laimi, tajā neatradās cilvēki un līdz ar to negadījumā nav cietušo," teica Valmieras rajona policijas pārvaldes priekšnieka palīgs Aleksandrs Melngāršs.

Viņš arī sacīja, ka no "Golf" automašīnas burtiski nekas nav palicis pāri, tā ir pieplacināta pie zemes.

DAF markas auto pieder Ogres autopārvadājumu firmai "Andreas Schutte Latvia", bet automašīna "Golf" piederējusi kādam rūpnīcas darbiniekam.

Policijai arī zināms, ka Ogres autopārvadājumu firmas šoferis vedis kravu no Vācijas. "Viņš, acīmredzot, ar kravu Valmierā iebraucis naktī. Metāla konstrukcijas slēgto treileri šoferis novietojis rūpnīcas stāvlaukumā un pats aizbraucis. No rīta atbraucis atpakaļ, lai treileri ievestu rūpnīcā, bet tas nav izdevies," teica Melngāršs.

A/s "Valmieras stikla šķiedra" apgādes direktors Aldis Rudzītis BNS teica, ka pēc notikuma izskatījies, ka vairāk cietusi uz Daugavpili vedamā krava. Stikla šķiedrai domātā krava, pulverveida viela poliglikols, neesot īpaši cietusi, tomēr tas vēl tikšot noskaidrots.

Rudzītis arī teica, ka krava nav bijusi apdrošināta.

Pēc Rudzīša domām, treilera apgāšanās iemesls bija nepareizi uzkrautā krava, jo, šoferim otrdienas naktī atstājot treileri stāvvietā, tas izslējies vertikāli.

"No rīta šoferis centās to novilkt zemē un, nepareizi apejoties ar vilcēju (automašīnu DAF), treileris apgāzās," teica Rudzītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!