Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pieķēris Muitas pārvaldes direktoru Tāli Kravali "kādās nelikumībās" un "piespiedis sniegt kādas liecības", pieļauj patlaban no amata atstādinātais Finanšu ministrijas (FM) ierēdnis, bijušais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks Vladimirs Vaškevičs.

"Visticamāk, KNAB pieķēra Kravali kādās nelikumībās un, iespējams, piespieda sniegt kādas liecības," intervijā žurnālam "Playboy" saka Vaškevičs, gan atklājot, ka oficiāli nezina, vai tieši Kravalis rakstījis iesniegumu KNAB, lai gan tā runājot.

Vaškevičs, kuru KNAB aizturēja šā gada janvāra beigās, žurnālam stāsta: "KNAB uzskata, ka paņēmu kaut kādu naudu, aizgāju un iedevu. Es to nesaprotu". Viņš gan norāda, ka par šo lietu neko nestāstīs, jo to darīt nedrīkst un arī uz jautājumu, vai liecības bijušas tādas, par ko KNAB varējis viņu aizturēt, Vaškevičs atbild, ka "tā jau ir saruna par lietu".

Vaškevičs rezumē, ka viņu vajājot jau no 2006.gada sākuma, bet žurnālistu "uzbrukumi" sākušies pēc 2006.gada vidus, kad iesniegts plāns naudas atmazgāšanas apkarošanas sistēmas uzlabošanai.

"Žurnālisti izveidoja manu kā sliktā puiša tēlu, daudz tika runāts par to, ka es it kā piesedzu spirta kontrabandu, tas neapstiprinājās, tad runāja, ka piesedzu oranžo gaļas kontrabandu, bet arī tas neapstiprinājās. Paguva pārbaudīt visas kompānijas, kas saistītas ar manu draugu Valēriju Belokoņu. Visas. Gan ārzonas, gan vietējās kompānijas, meklēja manu dalību tajās, pētīja, vai neesmu patiesā labuma guvējs. Aizturēšana KNAB izpratnē bija tāds kā fināls," stāsta Vaškevičs.

Uz jautājumu par iespējamo saistību ar uzņēmumu "Balticovo", Vaškevičs atbild: "Ļoti labi pazīstu "Balticovo" īpašnieku. Bet šajā uzņēmumā neesmu ne līdzīpašnieks, ne patiesā labuma guvējs. Vienīgais, ko var man pārmest, ir tas, ka uzturā lietoju "Balticovo" olas."

Vaicāts, vai ir pazīstams ar Šķēli, Vaškevičs atbild, sakot, ka nekad nav kopā ar viņu gājis uz pasākumiem, taču "viņa telefona numurs ir manā telefonu grāmatiņā. Ja satiksimies uz ielas, domāju, ka sasveicināsimies. Bet sen neesam tikušies. Kopīgu projektu mums nav."

Savukārt uz jautājumu par baumām, ka viņš ir patiesais futbola kluba "FC Blackpool" īpašnieks un Valerijs Belokoņs ir tikai šā darījuma piesegs, Vaškevičs smejoties atbild, ka ir "ne tikai "Blackpool" futbola kluba īpašnieks. Esmu arī "Baltic International" bankas līdzīpašnieks, kompānijas "Kravu termināls" vismaz līdzīpašnieks, Vasīlija Rožkova kompāniju līdzīpašnieks. Esmu bagāts cilvēks. Man prieks par to."

Vaškeviča ieskatā, šādas baumas izplata "tā saucamie operatīvie darbinieki". "Mums ir ļoti daudz drošības iestāžu, izmeklēšanas iestāžu. KNAB nav drošības iestāde, bet biroja cilvēki ir no turienes nākuši, viņiem ir tās pašas darba metodes, tā pati visatļautības sajūta," saka atstādinātais ierēdnis.

"Man bija un ir divas reputācijas. Viena ir vispārējā, ir tā, kuru sagrāva pasakot, ka esmu noziedznieks, kukuļdevējs, kukuļņēmējs un naudas atmazgātājs. Bet man ir arī profesionālā reputācija, un to neviens nespēs sagraut. Es zinu un zināju, kā notiek procesi VID, un es vadīju reorganizāciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!