Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki 11. augusta vakarā devās uz izsaukumu Vecrīgā, kur kāds iereibis vīrietis uzmācās garāmgājējiem, portālam "Delfi" pavēstīja policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Zemene.

Ierodoties norādītajā adresē, pie kārtības sargiem pienāca vairāki aculiecinieki un norādīja uz vaininieku, kurš aizticis garāmgājējus, centies viņus apkampt un ar savu somu metis pa netālu esošās kafejnīcas darbiniekiem. Pēc tam viņš pienācis pie kafejnīcas darbiniekiem un ar muļķīgiem jautājumiem traucējis viņiem darbu.

Veicot pārrunas ar manāmi iereibušo vīrieti, noskaidrots, ka viņš rīta pusē atbraucis uz Latviju no Šveices, un apmeties viesnīcā. Vēlāk viņš vecpilsētā atpūties, taču nespējis atcerēties viesnīcas nosaukumu un kā līdz tai nokļūt. Vīrietis runāja neskaidrā angļu valodā.

Uz notikuma vietu izsaukti Tūrisma nodaļas darbinieki, kurus gaidot, ārzemnieks, stāvot pretī policijas automašīnai, sāka atdarināt dzimumakta kustības un atzinās mīlestībā policijas operatīvajam transportlīdzeklim. Vīrieša ākstīšanās robežojās ar draudiem fiziski izrēķināties ar policijas darbiniekiem, norāda pašvaldības policijā.

Atbildot uz jautājumu par narkotisko vielu lietošanu, vīrietis atzinās, ka smēķējis marihuānu, pēc kā policijas darbinieki izskaidrojuši, ka Latvijā marihuānas smēķēšana ir aizliegta.

Pēc brīža vīrietis vairākkārtīgi centās ar savu galvu iesist pa policijas auto motora pārsegu. Kārtības sargi vīrieti satvēra un viņa galvu pavirzīja nost no transportlīdzekļa, lai viņš nenodarītu sev kaitējumu.

Ņemot vērā vīrieša neadekvāto uzvedību, tika izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri pēc vīrieša apskates nolēma viņu hospitalizēt uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru. Drošības apsvērumu dēļ mediķi pavadīti līdz ārstniecības iestādei.

Par notikušo uzsākta lietvedība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!