Foto: Valsts policija
Likumsargi kādā veikalā Krimuldas pagastā konfiscējuši 178,45 litrus alkohola bez akcīzes markām - 209 vīna pudeles un pudeli stiprāka, nenosakāma veida alkohola, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policija saņēmusi informāciju par nelikumīgu alkohola tirdzniecību kādā veikalā Krimuldas pagastā. 17. februārī Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa policisti ap pulksten 17:00 ieradušies veikalā un atraduši 209 pudeles vīna un vienu pudeli stiprāka, nenosakāma veida alkohola bez akcīzes markām. Kopumā konfiscēti 178,45 litri alkohola.

Policija atklāj, ka veikals nav specializējies tikai alkohola tirdzniecībā. Tajā var iegādāties arī dīvānus, cimdus, zeķes, kancelejas piederumus un citas preces. Iepriekš veikals nav nonācis policijas redzeslokā, informē policija.

Par notikušo sākta administratīvā lietvedība saistībā ar akcīzes nodokli apliekamo preču iegādes, realizācijas un uzglabāšanas noteikumu pārkāpšanu. Par šādu likumpārkāpumu fiziskajām personām var piemērot no 70 eiro līdz 700 eiro naudas sodu, bet juridiskām personām - no 70 eiro līdz 7100 eiro sodu, konfiscējot šīs preces un to pārvadāšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.

Pēc ekspertīzes policija lems par kriminālprocesa sākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!