Foto: Edijs Pālens
Ziemeļīrijā par līdzdalību fiktīvu laulību slēgšanā sodītas divas sievietes no Latvijas, vēsta telekanāls UTV.

22 gadu vecā Latvijas pilsone Jolanta Juska un viņas 26 gadus vecā māsa Jana Juska, kas laulību ceremonijā piedalījās kā lieciniece, tika aizturētas pagājušā gada augustā laulību ceremonijas laikā brīdi pirms zvēresta došanas.

Jolanta Ārmā pilsētas laulību reģistrācijas birojā gatavojās salaulāties ar 22 gadus veco Pakistānas pilsoni Muhamadu Naīmu Aslamu.

Jana Juska tiesā gauži raudāja, stāstot, ka viņai nav kur dzīvot un fiktīvajā laulību ceremonijā piekritusi piedalīties aiz izmisuma.

Aslams iepriekš palīdzējis abām māsām, apmaksājot dažus rēķinus, bet par laulībām viņš Jolantai samaksājis 1000 sterliņu mārciņu.

Abas māsas bija zaudējušas darbu, un viņām draudēja izlikšana no dzīvesvietas.

"Mums nav naudas, mums ir kaut kas jāēd un jāmaksā par īri. Ko lai mēs darām? Neviens mums nepalīdz," policijai sacīja viena no māsām.

Ņūrijas tiesa atzina Aslama vainu par krāpšanos, lai iegūtu uzturēšanās atļauju Lielbritānijā, un viņam piespriests sešu mēnešu cietumsods, ko viņš jau ir izcietis pirmstiesas izmeklēšanas laikā.

Savukārt Latvijas pilsones atzītas par vainīgām par līdzdalību nelikumīgā imigrācijā. Katrai māsai piespriests trīs mēnešu cietumsods, kura izciešana nosacīti atlikta uz gadu.

Kā jau ziņots, pēdējos gados Īrijā un Lielbritānijā pieaudzis gadījumu skaits, kad laulībā stājas Austrumeiropas sievietes ar vīriešiem no Āzijas vai Āfrikas, lai tie iegūtu uzturēšanās atļauju Eiropas Savienībā.

Īrijas un Lielbritānijas likumsargi uzsākuši aktīvu cīņu pret fiktīvajām laulībām, nereti apturot aizdomīgās laulību ceremonijas un apcietinot to dalībniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!