Foto: Shutterstock

Kurzemes tiesas apgabala prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par seksuālu vardarbību pret savu tobrīd nepilngadīgo pameitu, kā arī fizisku vardarbību pret paša bērniem vairāku gadu garumā, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Apsūdzētais savā dzīvesvietā Ventspilī laika posmā no 2014. gada līdz 2019. gadam seksuāli izmantoja savu nepilngadīgo pameitu, kurai bija garīga atpalicība. Šādā veidā meitenei tika traumēta normāla fiziska un garīga attīstība, kā arī nodarītas ciešanas.

Tāpat viņš sita divas savas mazgadīgās meitas gan ar dūrēm, gan slotas kātu, gan ar citiem priekšmetiem, norādīja Majevska.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 160. panta par seksuālu vardarbību trešās un ceturtās daļas, kas par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tā izdarīta, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo.

Par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas izdarīts ar nepilngadīgo, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem, noteikts Krimināllikuma 160. panta trešajā daļā.

Krimināllikuma 160. panta ceturtajā daļā noteikts, ka par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja tas izraisījis smagas sekas vai ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Persona apsūdzēta arī pēc Krimināllikuma 174. panta otrās daļas par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar nepilngadīgo, ja ar to nepilngadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs. Šā panta otrajā daļā noteikts, ka sods par šādām darbībām pret mazgadīgo ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Lieta nodota izskatīšanai Kurzemes rajona tiesai Ventspilī.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!