Turpinot izmeklēšanu krimināllietā, kas uzsākta par iespējamiem Ventspils amatpersonu noziedzīgiem nodarījumiem, ceturtdien kā aizdomās turētais par "naudas atmazgāšanu" kriminālprocesā iesaistīts Ventspilī praktizējošs zvērināts advokāts Gints Laiviņš - Laivenieks , portālu "Delfi" informēja ģenerālprokuratūras Preses centrā.
Ceturtdien un piektdien tika veiktas kratīšanas zvērināta advokāta birojā, dzīvesvietā un transporta līdzekļos, kā rezultātā izņemti dokumenti, kas apstiprina to, ka Laiviņš - Laivenieks bez juridisku pakalpojumu sniegšanas ir veicis nelikumīgas darbības klientu un citu personu interesēs.

Šobrīd Laiviņš - Laivenieks tiek turēts aizdomās par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu laika posmā no 2002. gada vidus līdz 2004. gada oktobrim.

Lietā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu pieņēmumam, ka Laiviņš - Laivenieks piedalījies kompāniju dibināšanā zemu nodokļu un beznodokļu valstīs vai teritorijās, kā arī veicis citas darbības, lai slēptu un maskētu finanšu līdzekļu noziedzīgo izcelsmi. Tā nepilna gada laikā no vienas kompānijas konta tika veikti naudas pārskaitījumi un skaidras naudas izņemšana kopsummā vairāk par 18,3 miljoniem (aptuveni deviņi miljoni latu) USD.

Kā drošības līdzekļi aizdomās turētajam zvērinātam advokātam G.Laiviņam - Laiveniekam piemēroti uzturēšanās noteiktā dzīves vietā, noteiktas nodarbošanās aizliegums un aizliegums izbraukt no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!