Foto: DELFI
Krimināllieta par Ventspilī rudenī brāļa un māsas pastrādātājām zādzībām tirdzniecības vietās nodota prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Viņa informē, ka šā gada septembrī un oktobrī Ventspilī no vairākām tirdzniecības vietām tika nozagti dažādi produkti – kafija, alkoholiskie dzērieni, veļa, arī pārtikas preces, higiēnas un citas preces. Vairākkārt fiksēti arī zādzību mēģinājumi.

Par zādzībām tika uzsākti kriminālprocesi un izmeklēšanā noskaidrots, ka tās pastrādātas regulāri pēc iepriekšējas vienošanās un personu grupā.

Lielāko daļu zādzību pastrādājuši brālis ar māsu– 1984. gadā dzimusi sieviete un 1975. gadā dzimis vīrietis, kā arī atsevišķās epizodēs 1977. gadā dzimis "sabiedrotais". Zādzības veiktas dažādos "virknējumos", arī individuāli.

Visas trīs personas atzītas par aizdomās turētajiem un Ventspils tiesa sievietei un viņas brālim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Vecākais vīrietis nozagtās mantas arī realizēja, apzinoties, ka tās iegūtas noziedzīgā ceļā.

Pirmstiesas izmeklēšanā tika pieņemts arī lēmums par kriminālprocesu apvienošanu. Kopumā aizdomās turētajiem inkriminētas 28 zādzību epizodes.

Apkopojot visus izmeklēšanā gūtos pierādījumus un liecības, ir pieņemts lēmums materiālus nodot Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret visām trim aizdomās turētajām personām pēc Krimināllikuma pantiem par zādzībām nelielā apmērā, kas izdarītas atkārtoti, kā arī par mantas realizēšanu, zinot, ka tā iegūta noziedzīgā ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!