Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki otrdien Silenē, veicot Lietuvā reģistrētas kravas automašīnas padziļināto muitas kontroli, kravas palešu nodalījuma starpsienā un divos automašīnas riteņos atklāja 120 000 jeb 6000 paciņas "Saint George" markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Par konstatēto faktu auto vadītājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu, portālu "Delfi" informēja VID.

Otrdien, 11. augustā, īsi pirms pusnakts VID darbinieki uz autoceļa netālu no Baltkrievijas robežas muitas kontroles veikšanai apturēja kravas automašīnu "Scania", ko vadīja 1962. gadā dzimis Lietuvas pilsonis. Lai gan automašīna bija bez kravas, tās vadītājs uzvedās nemierīgi, un tas VID darbiniekos radīja aizdomas par slēptu preci. Automašīna tika novirzīta uz netālu esošo Silenes robežkontroles punktu, lai nakts laikā būtu iespējams veikt kravas auto padziļināto muitas kontroli. VID darbinieku aizdomas izrādījās pamatotas- automašīnas kravas palešu nodalījuma starpsienās speciāli izveidotās slēptuvēs, kā arī divos aizmugurējos paceļamos riteņos atradās 120 000 (6000 paciņas jeb 600 bloki) "Saint George" markas cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

VID Muitas kriminālpārvaldes speciālisti pieļauj, ka automašīnas vadītājs no Krievijas iebraucis Baltkrievijā, tad caur Silenes robežkontroles punktu šķērsojis Latvijas robežu un caur Latviju plānojis tālāk doties uz Lietuvu. Tādejādi auto vadītājs, iespējams, plānojis izvairīties no pastiprinātām pārbaudēm un garām rindām, kas šobrīd veidojas uz Krievijas – Lietuvas un Krievijas – Latvijas robežām, sakarā ar Krievijas noteikto pastiprinātās kontroles režīmu tieši Lietuvā reģistrētām automašīnām.

Par konstatēto faktu automašīnas vadītājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols pēc par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu. Automašīna un cigaretes izņemtas un šobrīd atrodas Silenes robežkontroles punktā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!