Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde, pārbaudot kādu no Ķīnas ar kuģi ievestu kravas konteineru, atklāja liela apjoma cigarešu kontrabandu, kas ir viena no vērienīgākajām šogad atklātajām, informēja VID Komunikācijas daļā.
Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes ekspertu domām, konteinerā ir aptuveni 8-9 miljoni cigarešu, taču šis skaitlis tiks precizēts pēc pārbaudes pabeigšanas. Pēc provizoriskiem aprēķiniem valstij nenomaksāto nodokļu apjoms par šīm cigaretēm varētu būt 0,5 miljoni latu.

Lai gan kravas pavaddokumentos bija norādīts, ka konteinerā atrodas brīvā laika apavi, izrādījās, ka tas ir tikai aizsegs kontrabandas cigarešu slēpšanai. Atverot konteineru un pārbaudot tajā esošo kartona kastu saturu, VID darbinieki konstatēja, ka apavi atrodas tikai pirmajās trīs rindās, savukārt pārējās konteinerā esošajās kastēs ir "Marlboro" markas cigaretes. Uz cigarešu pakām nebija akcīzes markas.
Kā kravas saņēmējs tika norādīts kāds Latvijā reģistrēts uzņēmums, kurš agrāk nebija nonācis VID redzeslokā.

Visticamāk, ka cigaretes bija plānots realizēt Eiropas Savienības tirgū, nevis Latvijā.
Par konstatēto faktu pirmdien VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākts kriminālprocess par cigarešu kontrabandu lielā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!