Pagājušās nedēļas nogalē Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde netālu no Lietuvas robežas aizturēja kādu automašīnu, kurā atrada un izņēma nepilnus 65 gramus kokaīna un nelielu daudzumu marihuānas. Narkotiku kopējā vērtība ir trīs tūkstoši latu, portālu "Delfi" informēja VID Komunikācijas daļā.
Šis ir šogad otrs lielākais kokaīna aizturēšanas gadījums uz robežas.

Automašīna, kurā atradās divi Latvijas pilsoņi - automašīnas vadītājs un viens pasažieris, Latvijā bija iebraukusi ap pusnakti, šķērsojot Rucavas - Būtiņģes kontaktpunktu, bet drīz pēc robežas šķērsošanas to apturēja VID darbinieki.

Muitas kontroles laikā automašīnas salonā zem priekšējā labās puses sēdekļa atrada polietilēna maisiņā ievietotu ar baltu pulverveida vielu pildītu stikla burku, kuras tilpums bija 150-200 mililitri. Turpinot pārbaudi, pārmeklētas arī abas aizturētās personas. Automašīnas pasažiera ādas jakas kabatās atrasti divi polietilēna iepakojumi ar zaļganbrūnas augu izcelsmes vielu. Veicot ekspertīzi, noskaidrots, ka stikla traukā esošā viela ir kokaīns, savukārt zaļganbrūnā augu izcelsmes viela - marihuāna.

Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes izmeklētāju rīcībā esošās informācijas narkotikas Latvijā ievestas no Lietuvas, lai tās, iespējams, realizētu pasākuma "Baltic Beach Party" laikā, kas notiks šī gada jūlija beigās Liepājā.

Par konstatēto faktu 18.jūlijā uzsākts kriminālprocess pret divām personām par narkotisko vai psihotropo vielu lielā apmērā pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai nelikumīgā veidā, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās un par narkotisko vai psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Abām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Abas personas savu vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā ir atzinušas.

VID jau ziņoja, ka 17.februārī Ventspilī veicot kāda Lietuvas pilsoņa kravas automašīnas pārbaudi, automašīnā izveidotā slēpnī atklāja šogad lielāko kokaīna daudzumu - vienu kilogramu kokaīna. Par konstatēto pārkāpumu VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocess 2008.gada 12.maijā nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai pret vienu personu par narkotisko vai psihotropo vielu kontrabandu lielā apmērā un par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu paredzētais sods - brīvības atņemšana no astoņiem līdz 15 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!