Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Akcīzes preču pārvalde nosūtījusi Valsts policijas Ekonomikas policijas pārvaldei savā rīcībā esošo informāciju par krāpšanas darbību pazīmēm saistībā ar cigarešu tirdzniecību interneta lapā "www.bezakcizes.lv".
Informācija par cigarešu tirdzniecību šajā interneta mājaslapā par ievērojami zemāku cenu nekā tirdzniecības vietās VID rīcībā nonāca jau februāra beigās, informēja VID Komunikācijas daļa.

Februārī arī tika veikts pasūtījums šajā interneta lapā, tomēr prece interneta lapā norādītajā laikā - pagājušas jau vairāk nekā desmit dienas - netika piegādāta. Līdz ar to saskatītas krāpšanas pazīmes, un VID rīcībā esošā informācija pēc piekritības nosūtīta Valsts policijas Ekonomikas policijas pārvaldei.

VID aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neuzticēties šāda veida interneta mājaslapās esošajiem piedāvājumiem, kuros par ievērojami zemākām cenām aicina iegādāties preci, veicot priekšapmaksu, jo pastāv krāpšanas risks, proti, cilvēki samaksā naudu, bet prece netiek piegādāta.

Mājaslapā piedāvāts, piemēram, cigarešu "Marlboro Gold" desmit paciņu iepakojumu iegādāties par 9,5 latiem, kas ir ievērojami mazāk nekā reālā cigarešu tirgus cena. Mājaslapā piedāvāts plašs cigarešu klāsts. Maksājums jāveic elektroniski, un tiek solīts, ka cigaretes tiks nogādātas uz norādīto adresi.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!