Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Latgales reģionālā iestāde nolēma piemērot kādai fiziskai personai 50 latu naudas sodu un konfiscēt izņemtos 340 litrus dīzeļdegvielas, ko tā slepus centās ievest Latvijā, informēja VID Komunikācijas nodaļā.
Šī gada pagājušajā sestdienā Silenes muitas kontroles punktā no Baltkrievijas Republikas puses iebrauca automašīna "IVECO".

Apskates laikā muitas kontroles punkta darbinieki konstatēja, ka automašīna aprīkota ar papildus nestandarta degvielas tvertni, kas nav pievienota automašīnas barošanas sistēmai. Tvertnē atradās 340 litri dīzeļdegvielas aptuveni 150 latu vērtībā.

Par konstatēto pārkāpumu - muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, apejot muitas kontroli, slēpjot šīs preces - fiziskai personai tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, atrastā dīzeļdegviela izņemta un, izskatot lietas materiālus, pieņemts lēmums par naudas soda un preces konfiskācijas piemērošanu.

Šobrīd konfiscētā dīzeļdegviela atrodas Silenes muitas kontroles punktā aizturēto preču noliktavā. Par turpmāko rīcību ar to lems Valstij piekritīgās mantas komisija saskaņā ar pastāvošo likumdošanu par rīcību ar konfiscētajām akcīzes precēm.

VID atgādina, ka, iebraucot Eiropas Savienības teritorijā no trešajām valstīm, degvielu drīkst ievest tikai sauszemes motorizēto transportlīdzekļu standarta degvielas tvertnēs, kā arī pārnēsājamā degvielas tvertnē, taču tajā degvielas nedrīkst būt vairāk par 10 litriem uz vienu transportlīdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!