Policija trešdien atkal aizturējusi divas sievietes, kuras, uzdodoties par Valsts ieņēmumu dienesta darbiniecēm, pieprasījušas kukuli kādā kafejnīcā Salaspils lauku teritorijā. Tās ir tās pašas sievietes, kuras pirms nedēļas tāpat krāpās Siguldā un, iespējams, arī Limbažos.
Aizturētās sievietes kafejnīcā Salaspilī pieprasījušas 50 ASV dolāru par it kā konstatētajiem tirdzniecības noteikumu pārkāpumiem. Abas viltvārdes ir rīdzinieces, viena no viņām Anna T. dzimusi 1949.gadā, bet otra Janīna K.- 1975.gadā.

Sievietes tika aizturētas 17.oktobrī Siguldā pēc tam, kad, uzdodoties par VID darbiniecēm, otrajā tikšanās reizē saņēma 120 latu. Jau pirms tam - 3.oktobrī - viņas bija saņēmušas daļu no prasītās summas, bet uz nākamo tikšanos veikala saimnieks ieradās kopā ar policiju.

Limbažu rajona policijā otrdien savukārt saņemta informācija par divām sievietēm, kuras 11.oktobrī, neuzrādot nekādus dokumentus un arī nesaņemot nekādas pretenzijas no pārdevēju puses, it kā pārbaudījušas Rīgas SIA "Konsensuss" piederošo kiosku Skultes pagasta "Dūžos".

Pēc divām dienām krāpnieces vērsušās pie firmas direktora un viņš tām bez ierunām samaksājis 100 latu it kā par atklātajiem tirgošanās pārkāpumiem kioskā "Dūžos".

Līdzīgi gadījumi notikuši arī Zemgalē. VID Zemgales reģionālās iestādes darbinieki konstatējuši, ka vairākās Zemgales pilsētās pie uzņēmējiem ierodas divas sievietes, kas uzdodas par VID darbiniecēm, veic pārbaudi uzņēmumā un, konstatējot pārkāpumu, nesastāda protokolu, bet liek maksāt uzņēmējiem noteiktas naudas summas.

Par notikušo policija ierosinājusi krimināllietu un turpina noskaidrot lietas apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!