Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes amatpersonas muitas kontroles laikā uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju kādā zāģu skaidu kravā atrada paslēptus 3,27 miljonus kontrabandas cigarešu, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Šā gada 22. septembrī Pāternieku muitas kontroles punktā no Baltkrievijas iebrauca kravas automašīna ar zāģu skaidu kravu. Fiziskās muitas kontroles laikā, tostarp veicot arī kravas skenēšanu, muitas amatpersonas atklāja, ka zāģu skaidās ir noslēptas cigaretes. Pārbaudē tika izņemtas 3 269 100 "NZ Gold" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

23.septembrī VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par cigarešu kontrabandu lielā apmērā no Baltkrievijas. Likums par šādu pārkāpumu kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz vienpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizdomās par cigarešu kontrabandu aizturēts kāds 1981.gadā dzimis Baltkrievijas pilsonis, kuram tiesa piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu. Pirmstiesas izmeklēšana lietā turpinās.

Savukārt kontrabandas cigaretes tuvākajā laikā tiks nodotas Nodrošinājuma valsts aģentūrai iznīcināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!