Pirmdien, 23. aprīlī, ap pulksten 4.20, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes policisti aizturējuši "Volkswagen Passat" automašīnas vadītāju, kurš pie stūres bija sēdies alkohola reibumā un nebija pakļāvies policistu lūgumam apturēt transportlīdzekli, tā vietā sākot bēgt.

Kā portālu "Delfi" informēja policijas preses pārstāve Madara Seršņova, pildot dienesta pienākumus, policisti uz ceļa Grobiņas pusē pamanījuši pārvietojamies automašīnu "Volkswagen Passat". Transportlīdzekļa vadītājs automašīnu vadījis nepārliecinoši, tāpēc Valsts policijas darbinieki lūguši transportlīdzekli apturēt.

Vairākkārtējām likumsargu prasībām apturēt automašīnu transportlīdzekļa vadītājs nav pakļāvies un sācis bēgt. Valsts policijas darbinieki sekojuši transportlīdzeklim no Grobiņas līdz Otaņķiem. Šajā ceļa posmā policisti bijuši aculiecinieki, kā šoferis auto vadījis pārgalvīgi, nepārliecinoties par drošību krustojumos un citās satiksmes situācijās.

Bēgot transportlīdzekļa vadītājs nogriezies uz meža ceļa, kur apturējis automašīnu un sācis bēgt kājām, ieskrienot mežā. Cenšoties paslēpties, vadītājs apgūlies grāvī, taču Valsts policijas darbiniekiem izdevies vadītāju aizturēt.

Likumsargi noskaidrojuši, ka automašīnas vadītājs ir 1989. gadā dzimis vīrietis, kurš pie stūres sēdies alkohola reibumā. Tāpat dzērumā bijuši arī abi divi automašīnas pasažieri. Transportlīdzekļa vadītājam konstatētas 3,06 promiles.

Automašīnai nav bijusi izieta tehniskā apskate, kā arī nav bijusi obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana. Valsts reģistrācijas numura zīme bijusi ņemta no citas automašīnas. Apskatot transportlīdzekli, policisti konstatējuši, ka šasijas numuri ir bojāti, savukārt transportlīdzeklis pieder draugam.

Vīrietis transportlīdzekli vadījis ne tikai alkohola reibumā, bet arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kurām kopš 2015. gada ir liegums, kas būtu beidzies pēc mēneša.

Valsts policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess.

Valsts policija atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas. Likumsargu pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!