Šī gada 17. februārī Jēkabpils apkaimē īsi pirms pulksten sešiem vakarā automašīnas ''Audi'' vadītājs mēģināja aizbēgt no policijas, braucot ar 123 km/h atļauto 90 km/h vietā, pēc tam noliedzot, ka ir bēdzis, portālam ''Delfi'' pastāstīja Valsts policijas (VP) pārstāve Ance Rozīte.

VP Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori, patrulējot ar netrafarēto policijas automašīnu ''Škoda Superb'', Jēkabpils rajonā uz autoceļa Rīga – Daugavpils 123. kilometrā, virzienā no Aizkraukles uz Jēkabpili, pamanīja pretīmbraucošu melnas krāsas ''Audi'' markas automašīnu.

Likumsargi nolēma šo automašīnu apturēt un pārbaudīt. Ieslēdzot zilās bākugunis policisti apgriezās barukšanai pretējā virzienā un uzsāka sekošanu, taču ''Audi'' markas automašīna neapstājās, bet gan strauji uzņēma braukšanas ātrumu.

Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kuras laikā bēgošais ''Audi'' vadītājs vairākkārt pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, tādējādi apdraudot gan savu, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

''Audi'' vadītājs turpināja bēgt un no šosejas nogriezās uz mazākas nozīmes ceļa, kur pazuda no policijas redzesloka. Uz šī ceļa atradās kāda automašīna, kuras vadītājs likumsargiem norādīja virzienu, kur melnas krāsas ''Audi'' automašīna lielā ātrumā esot aiztraukusies garām. Kādā privātīpašumā arī tika pamanīta meklētā automašīna un pie meklētā transportlīdzekļa atradās kāda 1994. gadā dzimusi sieviete un 1987. gadā dzimis vīrietis.

Pāris mājas saimniekam esot vaicājis, vai tur atrodas viesu nams, taču īpašnieks atbildējis, ka nē, un abas personas palūdzis atstāt viņa privātīpašumu. Tajā pašā brīdī piebrauca arī policijas ekipāža. Pāris likumsargiem stāstījis, ka dienas laikā šeit jau esot braukuši garām un nodomājuši, ka vakarā esot jāpiebrauc, jo esot domājuši, ka tur atrodas viesu nams.

Pēc policijai sniegtajiem paskaidrojumiem izriet, ka pie stūres, iespējams, sēdējusi sieviete, taču gan privātīpašuma īpašnieks, gan policija neredzēja, kurš īsti vadīja spēkratu. Tomēr VP pārstāve uzsver, ka vīrietim, kurš automašīnā it kā bija pasažieris, jau iepriekš par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu ir atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Kā skaidro Rozīte, šobrīd viennozīmīgi nav iespējams pierādīt, kurš atradās pie auto stūres, jo abas personas jau bija paspējušas izkāpt no transportlīdzekļa. Gan iespējamā vadītāja, gan pasažieris noliedz, ka būtu bēguši no policijas.

Par šo gadījumu ir uzsākta administratīvā lietvedība par ziņu nesniegšanu par transportlīdzekļa tiesisko lietotāju, un policija skaidro notikušā apstākļus. Jebkurā gadījumā transportlīdzekļa īpašnieks par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu saņems sodu 540 eiro naudas sodu, norāda VP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!