Vēlā trešdienas vakarā, bēgot no policijas, Jūrmalā avarējis kāds motociklists, kurš pār Lielupes tiltu traucies ar ātrumu 120 kilometri stundā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Steidzīgo motocikla "Suzuki'' vadītāju policisti pamanījuši uz Lielupes tilta – viņš likumsargiem braucis pretim ar 120 kilometru stundā lielu ātrumu, lai gan atļautais braukšanas ātrums šajā vietā ir 50 kilometri stundā.

Transportlīdzekļa vadītājs nereaģējis uz vairākkārtēju policistu aicinājumu apstāties, tādēļ uzsākta pakaļdzīšanās, kuras laikā motocikla vadītājs šķērsojis gājēju pāreju un, strauji bremzējot, nokritis.

Likumsargi 1997. gadā dzimušo vīrieti aizturējuši. Noskaidrots, ka viņam nebija atbilstošas transportlīdzekļa vadītāja apliecības.

Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā lietvedība par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai prasībai apturēt transportlīdzekli, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus. Par šādu likumpārkāpumu piemēro administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, piemēro naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem, skaidro policijā.

Tāpat uzsākta administratīvā lietvedība par ātruma pārsniegšanu un braukšanu bez atbilstošas kategorijas vadītāja apliecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!