Pagājušajā nedēļas nogalē, 21. decembrī, likumsargi Kuldīgā izmisīgi dzinās pakaļ dzērušam autovadītājam līdz brīdim, kamēr bēgļa spēkratam pārkarsa motors. Tikai tad viņu izdevās aizturēt, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

Ap pulksten 21.10 VP pamanīja automašīnu "Volkswagen", kas striķī vilka citu spēkratu. Datubāzē pārbaudot informāciju par automašīnu, likumsargi atklāja, ka tā nav apdrošināta. Policisti nolēma doties pakaļ "Volkswagen" automašīnai, lai to apturētu.

Pēc Kuldīgas apļa izbraukšanas striķis starp automašīnām pārtrūka un abi spēkrati apstājās. VP darbinieks devās pie "Volkswagen" vadītāja, taču viņš, neatņemot likumsarga sveicienu, sāka bēgt.

Nesekmīgas bija turpmākās VP darbinieku likumīgās prasības apturēt transportlīdzekli. Bēgļa tvarstīšana izvērsās arī aiz Kuldīgas pilsētas robežas un mitējās vien tad, kad "Volkswagen" automašīnai pārkarsa motors.

1999. gadā dzimušais transportlīdzekļa vadītājs, kurš no likumsargiem muka, bija 0,29 promiļu reibumā un viņš iepriekš zaudējis autovadītāja tiesības. Vīrietis skaidroja, ka vēlējies no policijas bēgt arī kājām, taču tas viņam nav izdevies.

VP norādīja, ka jaunietis pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, jo neapturēja transportlīdzekli pēc likumsargu norādījuma. Par to piemēro administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un uz četriem gadiem atņem tiesības.

Tāpat policijā tika uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Par šādu noziegumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

VP šajā kriminālprocesā ir pabeigusi izmeklēšanu un nodevusi to prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Likumsargi atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!