Foto: F64
Vides inspektori šodien reida laikā Lielupē uz ledus pamanījuši divus aizdomīgus vīriešus, kurus pēcāk ar visu lomu arī aizturējuši.

Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vecākais inspektors Gints Zemitāns pastāstīja, ka vides inspektori uz Lielupes ledus tuvumā Varkaļu kanālam, pamanot rosāmies aizdomīgus vīrus, nolēmuši slēpnī pagaidīt, līdz abi vīri nāks krastā.

Jau no krasta vides inspektori manīja, ka aizdomīgie vīrieši darbojas ap mazizmēra tīkliem, kas tiek dēvēti arī par televizoriem. Vides inspektoriem aptuveni stundu nācās gaidīs slēpnī, līdz maluzvejnieki ar visiem tīkliem un lomu devās krastā, kad arī viņi tika aizturēti.

Pie katra aizturētā atradās divi mazizmēra tīkli un četras vimbas, kuras vairs nebija iespējams atlaist atpakaļ ūdenī. Lomā maluzvejniekiem kopumā bija 20 vimbas, bet 12 izdevās atlaista atpakaļ ūdenī.

Zemitāns vēstīja, ka aizturētie vīrieši ir Rīgas iedzīvotāji un viens no tiem ir 1972.gadā, bet otrs - 1963.gadā dzimis. Vainīgajiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, un viņiem draud soda nauda no 200 latiem. Tāpat pārkāpējiem nāksies segt zivju resursiem nodarītos zaudējumus, kas par vienu vimbu ir 100 lati.

Tāpat reida laikā vides inspektori šodien apsekoja Babītes ezeru, atrodot tur trīs tīklus. Katrs tīkls bija 100 metru garumā, bet lomā kopumā bija 16 līņi, viena līdaka un viena karūsa. Visas zivis no tīkliem atbrīvotas un atlaistas atpakaļ ezerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!