Foto: Shutterstock

Pirmdien, 11. janvārī, Valmierā un Cēsīs Valsts policija (VP) uzsāka 14 administratīvās lietas par agresīvu braukšanu, kas izpaudās kā sānslīde jeb "driftēšana", portāls "Delfi" uzzināja VP.

Valmierā reģistrēti astoņi pārkāpumi, bet Cēsīs seši pārkāpumi. Lielākā daļa jauniešu savu pārkāpumu atzina un apzinājās par ko tiek saukti pie atbildības.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par agresīvu braukšanu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 70 - 280 eiro un sešus soda punktus. Nepamatots risks, autovadītāju prasmju pārvērtēšana, nepārdomāti un pārgalvīgi manevri un ātrums – tie ir iemesli, kas var novest pie smagām vai pat letālām sekām, piebilda VP.

Policijas preses paziņojumā citēts VP Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks, kurš atzīmējis, ka ielas, rotācijas apļi un stāvlaukumi ir paredzēti pilsētas satiksmei, un šāda braukšana rada apdraudējumu pārējiem satiksmes dalībniekiem, kā arī potenciāli var radīt infrastruktūras bojājumus. "Par iespējām pārbaudīt braukšanas prasmes slidenajā ziemas sezonā un apgūt drošu braukšanu, aicinām autovadītājus vērsties pie jomas speciālistiem, speciāli aprīkotās trasēs," sacījis Lūks.

VP atgādināja, ka agresīva braukšana ir apzināta vadītāja ļaunprātīga rīcība, pārkāpjot tiesību aktos noteikto kārtību ceļu satiksmē, kas rada bīstamību ceļu satiksmes kustības drošībai un apdraudējumu citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!