Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par vairākām zādzībām no dārza mājiņām Talsos, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Šobrīd kriminālprocess ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušā gada augustā un septembrī VP tika uzsākti kriminālprocesi par zādzībām no dārza mājiņām Talsos.

Pērnā gada septembra vidū uz aizdomu pamata par šo noziegumu izdarīšanu tika aizturēts kāds vīrietis.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka augusta beigās Talsos, uzlaužot dārza mājiņas durvis, no dārza tika nozagtas vairākas mantas, kā, piemēram, elektriskais velosipēds, dažādi instrumenti un citas mantas un tika sabojāta arī uz velosipēda esošā soma, to saplēšot.

Ar šīm darbībām cietušajai personai tika nodarīts aptuveni 300 eiro liels mantiskais kaitējums.

Tāpat policija konstatēja, ka iekļūts arī citā dārza mājiņā, atlaužot durvju cemmi, kur nozagti instrumenti. Uz vietas konstatēts, ka uz pusēm ir pārlauzts dārza kaplis un cirvis.

Savukārt citā gadījumā konstatēts, ka ir uzlauztas dārza mājiņas durvis un nozagtas vairākas mantas. Tāpat minētais vīrietis tika atzīts par aizdomās turamo par to, ka viņš piesavinājās kādam citam vīrietim piederošo mobilo telefonu.

Savukārt kratīšanas laikā vīrieša īpašumā tika atrasta un izņemta izžāvēta masa, kas satur narkotiskas vielas – morfīnu, kodeīnu, tebaīnu.

Visos gadījumos daļa no nozagtajām mantām jau ir atgūtas un atdotas to likumīgajiem īpašniekiem. Aizturētais jau iepriekš vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un uz izmeklēšanas laiku viņam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

VP ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesos par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, par zādzību, ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, par piesavināšanos nelielā apmērā un par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, bez nolūka tās realizēt.

Saskaņā ar Krimināllikumu bargākais sods šajā gadījumā ir brīvības atņemšana uz pieciem gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Likumsargi vēl turpina izmeklēšanu citos kriminālprocesos, kur ir pamatotas aizdomas, ka tos pastrādājis iepriekšminētais vīrietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!