Foto: Valsts policija
Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par mantas bojāšanu un vairākām zādzībām, kuru rezultāta cietušajiem Ventspils pusē nodarīti vairāk nekā 20 tūkstoši eiro lieli materiālie zaudējumi, informēja policijā.

Kriminālprocess par piecām epizodēm nodots prokuratūrā kriminālvajāšanas sākšanai.

Pagājušā gada aprīlī Valsts policijā saņemta informācija par vairākām notikušām zādzībām un mantas bojāšanām Ventspils pusē. Konstatēts, ka no neaizslēgta dzīvokļa Ventspilī nozagtas dažādas mantas – nauda, planšetdators, alkohols, cigaretes, un soma. Līdz ar to cietušajam radīti materiālie zaudējumi vairāk nekā tūkstoš eiro apmērā.

Tāpat konstatēts, ka Ventspils novadā, Vārves pagastā, izsitot ar akmeni logus īpašumiem, nozagta nauda, portatīvie datori, alkohols, televizors, datorsoma, bezvadu pele, rūteris, tējkanna, instrumenti un citas mantas, kopā radot cietušajiem vairāk nekā 22 000 eiro lielus zaudējumus. Policijā saņemta informācija arī par nozagtiem vadiem Ventspils novada Tārgales pagastā. Šajā gadījumā radītie zaudējumi bija vairāk nekā 200 eiro.

Aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēts kāds vīrietis, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Nozagtās mantas atgūtas daļēji. Vīrietim kādā citā kriminālprocesā, kur vēl notiek izmeklēšana, piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policijā tika sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta no glabātavas. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat tika sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!