Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Prokuratūra tiesai 21. janvārī nosūtījusi krimināllietu par nelikumīgu iekļūšanu mājoklī un dzimumakta veikšanu ar 16 gadu vecumu nesasniegušu personu, portālu "Delfi" informēja Prokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Rēķe paskaidroja, ka apsūdzētais nelikumīgi iekļuvis mājoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu un ar 16 gadu vecumu nesasniegušo personu veica dzimumaktu, izmantojot tās bezpalīdzības stāvokli.

Apsūdzētais pie kriminālatbildības saukts par divu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 143. panta pirmajā daļā un 159. panta trešajā daļā.

Krimināllikumā lasāms, ka par nelikumīgu iekļūšanu mājoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Savukārt par izvarošanu, ja tā izraisījusi smagas sekas, vai par tādas personas izvarošanu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesai.

Prokuratūra atgādināja, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!