Foto: LETA

Sestdien, 18. aprīlī, Valsts policija saņēmusi informāciju par kādu iereibušu vīrieti, kurš vēlā vakarā devies uz savas bijušās draudzenes dzīvesvietu Smiltenē. Izsitot balkona durvju stiklu, vīrietis iekļuvis dzīvoklī, kur, gaidot sievieti pārrodamies mājās, turpinājis lietot alkoholu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Kaimiņi pamanījuši aizdomīgu rosību, tādēļ par to paziņojuši dzīvokļa saimniecei. Mirkli vēlāk dzīvoklī ieradusies pati saimniece kopā ar Valsts policijas un pašvaldības policijas darbiniekiem, bet vīrietis visus sagaidījis ar nažiem rokās.

Tā kā persona nepakļāvās policijas darbinieku likumīgai prasībai nolikt apdraudējuma priekšmetus, pret vīrieti pielietots fizisks spēks, kā arī speclīdzekļi.

Ņemot vērā, ka vīrietis dzīvoklī atradās 2,42 promiļu alkohola reibumā un izrādīja agresiju, pieņemts lēmums viņu aizturēt.

Policijā norāda, ka tajā pašā dienā sieviete pieņēmusi lēmumu pārtraukt attiecības, bet aizturētais vīrietis nav bijis mierā ar šādu lēmumu.

Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka, pašvaldības policijas darbinieka, robežsarga vai zemessarga, kā arī karavīra likumīgajam rīkojumam vai prasībai, kad viņi izpilda sabiedriskās kārtības sargāšanas vai dienesta pienākumus, uzliek naudas sodu līdz 280 eiro vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Savukārt par tīšu mantas bojāšanu ir uzsākta pārbaude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!