Foto: LETA
Ceturtdien Jūrmalā vīrietis, sekojot apavu nospiedumiem sniegā, notvēris zagli, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts policijā.

7. janvārī Jūrmalas iecirkņa policisti saņēmuši izsaukumu uz kādu māju Jūrmalā, Daugavpils ielā, kur notikusi zādzība un aizturēts zaglis.

Notikuma vietā policisti noskaidrojuši, ka mājas saimniece mājoklī uz grīdas bija pamanījusi slapjus apavu nospiedumus. Saimniecei radušās aizdomas, ka nezināms ļaundaris iekļuvis mājā pa neaizslēgtajām durvīm un kaut ko nozadzis, kamēr viņa pati bijusi citā istabā.

Pārbaudot somiņu, viņa konstatējusi, ka no naudas maka pazudusi nauda.

Sieviete par notikušo pastāstījusi dēlam, kurš nekavējoties sācis sekot apavu nospiedumiem, kas atstāti tikko uzsnigušajā sniegā. Sekojot atstātajiem nospiedumiem, sievietes dēls pēc kāda laika pamanījis nepazīstamu vīrieti.

Abi uzsākuši sarunu, kurā sievietes dēls piedāvājis aizdomīgajam vīrietim salīdzināt apavu nospiedumus, tādēļ kopā devušies uz apzagto mājokli. Nonākot pie mājas, dēls salīdzinājis un pārliecinājies, ka notvertā vīrieša apavu nospiedumi atbilst pie mājas sniegā atstātajiem apavu nospiedumiem, un izsaucis policiju.

Policisti noskaidrojuši, ka garnadzis iepriekš centies iekļūt arī kaimiņu mājā. Taču tās saimniece viņu iztraucējusi un viņš aizbēdzis.

Likumsargi aizturējuši 1981. gadā dzimušo vīrieti, kurš savu vainu zādzībā atzinis, informē policijā.

Policija vīrieti nogādājusi iecirknī. Tur noskaidrots, ka viņš jau iepriekš vairākas reizes tiesāts par mantiska rakstura noziegumiem, kā arī par narkotisko vielu lietošanu un glabāšanu.

Patlaban policija par zādzību, iekļūstot mājā, sākusi kriminālprocesu. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Valsts policija atgādina, ka ikvienam jārūpējas par sava īpašuma drošību, tādēļ, arī atrodoties mājās, jāaizslēdz mājokļa durvis. Zaglim neaizslēgta mājokļa apzagšana aizņem tikai pāris sekundes. Turklāt mājas iemītnieki var pat nepamanīt, ka noticis noziegums. Tādēļ, domājot gan par savu, gan arī sava īpašuma drošību, policija aicina vienmēr aizslēgt mājas vai dzīvokļa durvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!