Foto: Reuters/Scanpix
Pirmdien ap plkst. 19:20 Rīgas Latgales iecirkņa policisti saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu, kur kādā veikalā bija notikusi laupīšana. Kāds vīrietis, pielietojot fizisku spēku pret veikala pārdevēju, mēģināja nolaupīt kases aparātu, taču nesekmīgi. Pēc neveiksmīgā laupīšanas mēģinājuma viņš metās bēgt, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Uzreiz pēc šī notikuma, ap plkst.19:25 policisti saņēma vēl vienu izsaukumu uz kādu veikalu Rēznas ielā, kur kāds vīrietis pārdevējai no kakla norāva ķēdīti ar kuloniņu un pametis nozieguma vietu.

Abos gadījumos likumsargi uzsāka izmeklēšanu un pēc abu veikalu videonovērošanas kameru ierakstiem noskaidroja, ka noziegumus pastrādājusi viena persona.

Nekavējoties tika uzsākta vīrieša meklēšana. Otrdienas rītā ap pulksten 4 Lubānas ielā policisti aizturēja meklēto kungu - 1987.gadā dzimušu vīrieti, un nogādāja policijas iecirknī. Aizturētais jau agrāk bijis vairākkārt sodīts par dažādiem likumpārkāpumiem.

Pret aizturēto abos gadījumos sākti kriminālprocesi par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!