Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Tukuma novada Smārdes pagastā pagājušās nedēļas izskaņā kāds 1977. gadā dzimis vīrietis, atkārtoti pārkāpjot tiesas lēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību, tuvojies bijušās draudzenes atrašanās vietas adresei un ar iepriekš sagatavotu degmaisījumu tīši bojājis adresē esošās automašīnas – "Chevrolet" un "Ford" "Fiesta", vienlaikus pilnībā nodedzinot transportlīdzekli, ar ko pats bija ieradies, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

5. martā ap pulksten 13.15 VP saņēma izsaukumu uz Tukuma novadu, Smārdes pagastu, kur kādā adresē 1977. gadā dzimis vīrietis, pielietojot iepriekš sagatavotu degmaisījumu, kas iepildīts stikla pudelēs, tīši bojāja adresē esošos transportlīdzekļus.

Notikuma vietā viņš sasita "Chevrolet" markas automašīnas priekšējo vējstiklu un aizdedzināja "Ford" "Fiesta" automašīnu. Vienlaikus aizdegās un pilnībā nodega arī "Volvo", ar ko vīrietis pats bija ieradies notikuma vietā. Pēc notikušā viņš devās prom kājām.

VP nekavējoties ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka vīrietis devies uz tuvumā esošo meža masīvu. Ņemot vērā tobrīd nelabvēlīgos laikapstākļus un sniegputeni, lai viņu pēc iespējas ātrāk atrastu, tika uzsākti nekavējoši personas meklēšanas pasākumi, piesaistot papildus resursus – Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonu, Valsts policijas kinologu ar dienesta suni, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta personālu ar dronu, arī Tukuma pašvaldības policisti.

Aktīvi vīrieša meklēšanas pasākumi meža masīvā noritēja līdz bija iespējams izsekot vīrieša pēdām, tomēr līdz ar tumsas iestāšanos, tika pieņemts lēmums personas meklēšanas pasākumus veikt citām, apstākļiem atbilstošām metodēm. Tikmēr, nākamajā dienā, vīrietis pats ieradās VP iecirknī, kur arī tika aizturēts un otrdien, 7. martā, viņam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Vīrietis jau iepriekš bija pārkāpis tiesas lēmumu par pagaidu aizsardzību pret vardarbību, tuvojoties bijušajai draudzenei un par šo pārkāpumu arī šī gada sākumā jau sākts viens kriminālprocess, kurā šobrīd notiek izmeklēšana.

Par 5. martā veikto nodarījumu sākts vēl viens kriminālprocess, kas kvalificēts attiecīgi pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu un pēc 168.1 panta par ļaunprātīgu nolēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Krimināllikuma 185. panta otrā daļa kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Savukārt 168.1 pants kā sodu paredz īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!