Foto: Reuters/Scanpix
Trešdien divos Rīgas cietumos aizturētas personas, kas mēģināja ienest ieslodzītajiem narkotikas – vienā gadījumā vainīgais bija būvfirmas darbinieks, bet otrā – tēvs, kas narkotikas cietumā esošajam dēlam mēģinājis nogādāt savā tūplī, portālu "Delfi" informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Kā pastāstīja IeVP pārstāve Ināra Makārova, IeVP Drošības daļas darbinieki trešdien Rīgas Centrālcietumā pārbaudē atklāja, ka būvfirmas darbinieks centās ienest cietumā un nodot ieslodzītajiem mobilo tālruni, divas SIM kartes, lādēšanas ierīci, kā arī desmit iepakojumus ar narkotiskajām vielām. Tajos bijis liels daudzums marihuānas, metamfetamīna un piperazīna tablešu. Persona aizturēta un nodota Valsts policijai (VP), kā arī sākts kriminālprocess.

Savukārt Brasas cietuma Drošības daļas darbinieki aizturēja kādu vīrieti, kurš bija ieradies uz ilgstošo satikšanos ar dēlu. Pārbaudes laikā pie viņa atrasts un izņemts iesaiņojums, kurā lielā daudzumā bijušas psihotropās vielas – heroīns, amfetamīns, 50 tabletes klonazepāma un desmit tabletes piperazīna. Iesaiņojumu vīrietis bija paslēpis anālajā atverē.

Arī šis vīrietis ir aizturēts un nodots VP. Sākts kriminālprocess un vielas nodotas ekspertīzei.

Makārova norāda, ka svētku dienās IeVP Drošības daļas darbinieki pastiprināti pārbauda cilvēkus, kas nāk uz satikšanos ar ieslodzītajiem, kā arī pārbauda un kontrolē pienesumus un pasta sūtījumus ieslodzītajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!