Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Pagājušajā ceturtdienā, 13. oktobrī, Valsts policija (VP) saņēma informāciju par Ukrainas atbalstam izvietotā karoga zādzību Ludzā. Otrdien, 18. oktobrī, likumsargi aizturēja iespējamo karoga zagli – 1979. gadā dzimušu vīrieti, portālu "Delfi" informēja policijā.

13. oktobrī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirknis saņēma informāciju par Ukrainas atbalstam izvietotā karoga zādzību Ludzā.

Nozagtais karogs ir atrasts un izņemts. Aizturētais vīrietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Šobrīd tiek skaidroti notikušā apstākļi un vīrieša rīcības motīvi, portāls "Delfi" noskaidroja policijā.

Aizturētajam vīrietim draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Minētais notikums tiek rūpīgi izvērtēts, lai noteiktu vai tajā nav saskatāmas naida nozieguma pazīmes, informē VP.

Kopš Krievijas kara sākuma Ukrainā, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē ir uzsākti 10 kriminālprocesi ar Ukrainas karogu zādzībām, no kuriem septiņos kriminālprocesos ir noskaidroti vainīgie.

VP atkārtoti uzsver, ka pastiprināti seko līdzi šiem notikumiem un pārbauda iedzīvotāju sniegtās ziņas, kā arī aicina informēt policiju par gadījumiem, ja tiek novēroti kādi likumpārkāpumi, kas varētu būt saistībā ar nodarījumiem pret Ukrainas bēgļiem vai citiem nodarījumiem saistībā ar Krievijas karu Ukrainā, kā arī sabiedriskās kārtības apdraudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!