Foto: Valsts polcija
Pagājušajā diennaktī par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sākti četri administratīvo pārkāpumu procesi un divi kriminālprocesi. Tāpat ir uzsākti četri kriminālprocesi par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Kopumā pagājušās diennakts laikā valstī reģistrēti 95 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas četras personas.

Ceļu satiksmes jomā pieņemti 579 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 233 par ātruma pārsniegšanu un septiņi par agresīvu braukšanu.

Vairums ceļu satiksmes negadījumu reģistrēti Rīgas reģionā, kamēr Zemgalē reģistrēti septiņi, Vidzemē – pieci, Latgalē – astoņi un Kurzemē – pieci. Galvaspilsētā fiksēti kopumā 70 negadījumi. Tajos cietuši arī divi velosipēdisti un viens gājējs.

Tikmēr lielākā daļa administratīvo pārkāpumu reģistrēti Latgales reģionā. Kopskaitā tie bijuši 200, kamēr Rīgā fiksēti 157 administratīvie pārkāpumi, Vidzemē – 98, Kurzemē – 74, bet Zemgalē – 50.

Seši šoferi pieķerti esam alkohola reibumā, savukārt vēl četri – iespējamā narkotisko vielu iespaidā. Divos gadījumos transporta līdzeklis konfiscēts, kamēr četros – piedzīta vērtība.

Pagājušajā diennaktī reģistrētas arī divas automašīnas zādzības, divas zādzības no mājokļa un likumsargi arī pieņēmuši divus lēmumus par personu nošķiršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!