Neraksturīgi jūnijam trešdien Latvijā reģistrēti 14 kūlas ugunsgrēki. Lielākais ugunsgrēks vairāk nekā 40 hektāru platībā plosījās Aizkrauklē.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere informēja, ka informāciju par kūlas ugunsgrēku Aizkraukles rajona Seces pagastā VUGD saņēma plkst.9.42.

Notikuma vietā dega pērnā zāle purvā. Tuvējo mežu no liesmām pasargāja purvu un mežu norobežojošais grāvis.

Vetere atzina, ka parasti kūlas ugunsgrēki pamazām beidzas maijā.

Savukārt kāds Jūrmalas iedzīvotājs, izrādot modrību, palīdzēja novērst kūlas, ka arī iespējamo meža ugunsgrēku Lielā prospektā galā, Priedainē, Jūrmalā.

Jūrmalas policijas pārvaldes priekšnieka palīgs Pāvels Pavlovs informēja, ka otrdien,13.jūnijā, ap plkst.17 kāds Jūrmalas iedzīvotājs pamanīja, ka daži pusaudži ar grozu rokās ir iegājuši mežā.

Pēc kāda laika no meža sāka nākt dūmi.

Kopā ar mazbērnu 77 gadus vecs Jūrmalas iedzīvotājs devās apskatīties, kas tajā mežā notiek, un ieraudzīja, ka deg kūla. Nosūtot mazdēlu pēc ugunsdzēšanas un glābšanas brigādes, pats modrais Jūrmalas iedzīvotājs palika dzēst degošo kūlu.

Kopumā ugunsgrēkā izdega meža zemsedze 200 m2 platībā.

Jūrmalas policijai ir zināma viena persona, kura, iespējams, ir saistīta ar iepriekš minēto nodarījumu, un tā tiks saukta pie atbildības par ļaunprātīgu dedzināšanu, norādīja Pavlovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!