Rīgas Centra rajona tiesa šodien saistībā ar Valsts kancelejas atpūtas kompleksa būvi dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā apsūdzētajam bijušajam Valsts kancelejas direktora vietniekam saimnieciskajās lietās Tālivaldim Zamozdikam piesprieda brīvības atņemšanu uz trim gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.
Savukārt Finanšu ministrijas pieteiktā civilprasība 49 782 latu apmērā atstāta bez izskatīšanas.

Kā ziņots, uzstājoties tiesu debatēs, prokurors lūdza Zamozdiku sodīt ar brīvības atņemšanu uz trim gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Apsūdzētais savu vainu neatzīst. Viņa advokāts lūdza Zamozdiku attaisnot nozieguma sastāva trūkuma dēļ.

Valsts kancelejas atpūtas kompleksa būve maksāja aptuveni 50 000 latu, un saistībā ar kompleksa būvi no amata tika atbrīvots bijušais Valsts kancelejas direktors Alvis Vītols. No amata tika atbrīvots arī Zamozdiks, viņa ieņemamo amatu likvidēja.

Prokuratūra 2000.gada novembrī ierosināja krimināllietu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgi izlietojot valsts budžeta līdzekļus atpūtas kompleksa izbūvei, ar ko valsts budžetam nodarīts mantisks zaudējums lielā apmērā.

Zamozdikam apsūdzība uzrādīta pēc Kriminālkodeksa 162.panta 2.daļas - par varas vai dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tai bijušas smagas sekas. Ja personu atzīst par vainīgu, pēc minētā Kriminālkodeksa panta to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem.

Zamozdikam piemērots drošības līdzeklis - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!