Par dubultslepkavību un laupīšanu pagājušajā gadā Jēkabpils rajona Zasas pagastā aizdomās turamo piecu jauniešu krimināllietā prokurors pieprasījis vienam jaunietim mūža ieslodzījumu, bet pārējiem brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, informēja Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles sesijas tiesnesis Vilis Donāns.
Kā sacīja Donāns, otrdien noslēgusies tiesas izmeklēšana un spriedums lietā tiks nolasīts rīt plkst.9. Jāatgādina, ka aizdomās par divu sieviešu slepkavību laupīšanas uzbrukuma laikā pagājušā gada novembra beigās Jēkabpils rajona Zasas ciemā apcietināti pieci jaunieši, kas tika turēti aizdomās arī par nepilna mēneša laikā veiktiem vairākiem desmitiem noziegumu. Policijai izdevies pierādīt 13 zādzību epizodes.

Pagājušā gada 21.novembrī Jēkabpils rajona Zasas ciemā, Sila ielā, veikala laupīšanas laikā tika nogalināta veikala īpašniece, savukārt ar smagu traumu slimnīcā nogādāja nogalinātās māsu, kura vēlāk nomira.

Nozieguma izmeklēšanai tika izveidota speciāla policijas darba grupa. Policija noskaidrojusi, ka divu sieviešu slepkavības iemesli bijuši "klasiska laupīšana ar mērķi iegūt naudu", kuras laikā jaunieši nolaupīja 10 latus un vairākus cigarešu blokus.

Visi aizturētie jaunieši ir Jēkabpils iedzīvotāji. Viens no aizturētajiem gan pierakstīts Jēkabpils rajonā, taču viņš dzīvojis pilsētā. Zemgales tiesu apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību 1984.gadā dzimušajam Jevgeņijam par līdzdalību vairākās zādzībās lielā apmērā, 1986.gadā dzimušajam Radimam par laupīšanu grupā un slepkavību pastiprinošos apstākļos, 1979.gadā dzimušajam Artūram par slepkavību pastiprinošos apstākļos un 1979.gadā dzimušajam Artim par laupīšanu grupā ar iekļūšanu telpā. Apsūdzība uzrādīta arī piektajam sievietes slepkavības līdzdalībniekam - 1978.gadā dzimušajam Anatolijam.

Zemgales tiesu apgabala prokurors Elmārs Lenšs iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka par izdarīto noziegumu pēc Krimināllikuma 118.panta par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos paredzētais sods ir brīvības atņemšana no 15 līdz 20 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!