Policija, visticamāk, neierosinās krimināllietu par 8.Saeimas vēlētāju balsu pirkšanu Kuldīgā, jo par šo likumpārkāpumu ziņojušais vīrietis izvairās no policijas, BNS informēja Kuldīgas rajona policijas pārvaldes kārtības policijas priekšnieks Sergejs Rozītis.
Viņš pastāstīja, ka vēlēšanu dienā 5.oktobrī policija saņēmusi informāciju par to, ka pilsētas centrālajā laukumā plkst.16 atradīšoties divi autobusi. Uz policiju zvanījušais vīrietis apgalvojis, ka ar šiem autobusiem paredzēts uz Tukuma rajona Kandavu vest aģitatoru savaņģotos vēlētājus. Ar šiem kuldīdzniekiem esot sarunāts, ka viņi balsos par politisko apvienību "Latvijas Ceļš" (LC), īpaši ar krustiņu atzīmējot LC deputāta kandidātu Kārli Leiškalnu. Par to "pērkamajiem" vēlētājiem apsolīts samaksāt piecus latus.

Policija apsekojusi pilsētas laukumu, taču informatora norādītajā laikā tur neviens autobuss nav novērots. Arī zvanītājs, kurš policijai sākumā nosaucis savu tālruņa numuru un personas datus, vēlāk nav atsaucies aicinājumam ierasties policijā un nav atbildējis uz tālruņa zvaniem. Līdz ar to policijai nav nekādu pierādījumu par vēlēšanu dienā, iespējams, pieļautajām nelikumībām un nav arī iemesla ierosināt krimināllietu, teica Rozītis.

Tajā pašā laikā policijai ir zināms par vairākiem autobusiem, kas uz Rīgu veda vēlēt čigānu tautības pārstāvjus. Taču šāda šīs tautības pārstāvju rīcība esot pašsaprotama, teica Kuldīgas kārtības policijas priekšnieks - šajās vēlēšanās LC deputātu kandidātu sarakstā bijis iekļauts arī 7.Saeimas deputāts, Čigānu nacionālās kultūras biedrības prezidents Normunds Rudēvičs. Un, tā kā viņš balotējies tikai Rīgā, arī Rudēviča tautieši vēlēt braukuši uz galvaspilsētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!