Foto: DELFI

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa otrdien, 4. februārī, tā dēvētajā Zolitūdes traģēdijas krimināllietā uzklausīja apsūdzēto pēdējo vārdu. Saīsināto spriedumu tiesa būs gatava paziņot jau 18. februārī pulksten 10.

Lielākoties, paužot līdzjūtības apliecinājumus traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem, cietušajiem un to tuviniekiem, apsūdzētie norādīja, ka celtā apsūdzība ir nesaprotama, neloģiska un nepamatota, un lūdza tiesu viņus attaisnot.

Jau ziņots, ka tiesā tiek izskatīta krimināllieta par 2013. gada 21. novembrī Zolitūdē notikušo traģēdiju, kad, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti secinājuši, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva.

Krimināllietā uz apsūdzēto sola sēdušies būvinženieris Ivars Sergets, veikala projekta būvekspertīzes veicējs Andris Gulbis, būvuzraugs Mārtiņš Draudiņš, lielveikala projekta autors arhitekts Andris Kalinka un uzņēmuma "Re&Re" būvdarbu vadītājs Staņislavs Kumpiņš, kā arī Rīgas pilsētas būvvaldes darbinieki - Jānis Balodis, Juridiskās nodaļas Būvniecības uzraudzības nodaļas eksperte Marika Treija un būvinspekcijas priekšnieka vietniece Aija Meļņikova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!