Neskatoties uz Ceļu policijas brīdinājumiem, Zvejnieku svētku laikā policija par braukšanu alkohola reibumā aizturējusi 129 autovadītājus, vēl 234 šoferi bija dzēruši, taču to organismā alkohola daudzums bija normas robežās.
Kā informēja Ceļu policijas pārvaldes galvenais inspektors Mārtiņš Vabulis, kopumā triju dienu laikā, no 11. līdz 13.jūlijam, Latvijā aizturēti 294 transportlīdzekļu vadītāji, kas pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā. Vēl 455 vadītāji bija lietojuši alkoholu pirms braukšanas, taču alkohola daudzums viņu organismā nepārsniedza normu.

Šādu statistiku policija vērtē kā ārkārtīgi lielu, atzina Vabulis.

Viņš norādīja, ka policija visas pirmssvētku, svētku un pēcsvētku dienas strādāja pastiprinātā režīmā. Piemēram, Ceļu policijas pārvaldes speciālā rota veica reidus Salacgrīvā, Rojā, Ventspilī un šajos reidos aizturēja 28 transportlīdzekļu vadītājus, kuri vadīja transportlīdzekli alkohola reibuma stāvoklī.

Jau ziņots, ka jūnijā policija Latvijā aizturējusi 1765 autovadītājus, kuri pirms braukšanas bija lietojuši grādīgos dzērienus. Šāds rādītājs ir lielākais pēdējo gadu laikā. Piemēram, pērn jūnijā policija notvēra 1402 vadītājus.

Kopumā par automašīnas vadīšanu alkoholisko dzērienu ietekmē šogad aizturēti 7249 vadītāji, salīdzinot ar 7004 šoferiem pērnā gada sākumā. 579 gadījumos šogad ierosinātas krimināllietas par atkārtotu braukšanu alkohola reibumā gada laikā, pērn tika rosinātas 596 šādas krimināllietas.

Par braukšanu narkotisko vielu ietekmē šā gada sešos mēnešos aizturēti 134 transportlīdzekļu vadītāji, salīdzinot ar 125 pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!